Choď na obsah Choď na menu
 

HISTORIA

Telovýchovná jednota Sokol je občianske združenie od roko 1939. Vychováva športové nádeje, mnoho majstrov sveta a Europy, ktorý dnes patria k svetovej špičke. Predsedom TJ Sokol je Jaroslav Slučik, ktorý je niekoľko-násobný majster sveta a Europy vo vodnom zjazde. Spravuje TJ Sokol a pomáha rozvíjať zázemie pre ďalšie športové nádeje.  TJ Sokol stavia na svojich skúsenostiach a môže sa tiež pýšiť svojou odbornosťou v oblasti volno časových aktivít ako je aj naša turistika.

 Naši turisti sa v mesiaci júl každoročne zúčastňovali na akcií MEDZINÁRODNOM TÝŽDNI TURISTIKY VO VSETÍNE alebo  (TÝDEN TURISTIKY NA VALAŠSKU). Je to krásna akcia, ktorá je výborne organizovaná. Veľa akcii sme obsolvovali aj v Poľsku, v Čechách a najmä na Morave. Chata Kmínek a Chata Snežná je v krásnom prostredí, situovaná na Slovensko-Českej hranici na hrebeni Kysuckých Beskýd približne 5 km od hraničnej obce Makov. V Poľsku Biesko-Biala a Rycierova hora sme boli a to sú naše obľubené turistické trasy a veľa, veľa, veľa  iných krásných hôr a lesov .

O vzniku nášho oddielu opustili naše rady :                                                                            Ing. Milan Babiš, Ing. Pavol Vanek, Antón Cyprich s láskou na nich spomíname.  

 

Krásna je zem - jej končiny Dunaj vlaží :

a Tatra skalnou hradbou okol nej na veži :

Tá zem, tie pyšné hory, tie žirné Moravy :

to vlasť ich, to kolíska dávna synov slávy.

                                      Samo Chalúpka